Deze website gebruikt cookies

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en voor advertentiedoeleindien via Google.

Langoustines met mango salsa

Dit heerlijke zomerse gerecht kun je werkelijk op alle barbecues bereiden. De zoete mango salsa maakt dit gerecht extra zomers. Verdubbel alle ingrediënten als je dit gerecht als hoofdgerecht wilt eten.

Ingrediënten voor 4 personen (voorgerecht)

  • 4 grote of 8 kleine langoustines
  • 1 rijpe mango
  • 2 lente-uitjes
  • 1 chili
  • 1 limoen
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el goede kwaliteit olijfolie
  • Zout & suikers

 

Bereidingswijze

  • Verwijder het schild van de staart van de langoustines en trek het vlees uit met een tang.
  • Strooi een beetje zout en suiker op het vlees en laat dit 20-30 minuten intrekken.
  • Verwarm in de tussentijd de Morso Forno of andere BBQ.
  • Schil de mango en snijd de mango in kleine blokjes.
  • Snijd ook de tomaten in kleine blokjes. Hak de lente-uitjes, chili en knoflook.
  • Meng de mango, tomaten, lente-uitjes, chili en knoflook met olijfolie. Voeg eventueel een klein beetje honing toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de langoustines op de grill gedurende 5 minuten of tot het vlees enigszins stevig aanvoelt.
  • Serveer de langoustines met mango salsa en lekker vers brood.