Deze website gebruikt cookies

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en voor advertentiedoeleindien via Google.

Weer eens wat anders! Recept voor brood op een stokje!

Brood kent vele maten en vormen. Maar brood op een stokje? Dat hadden wij nog niet eerder geprobeerd. We hebben voor jullie het basisrecept voor brood op een stokje. Je kunt natuurlijk eindeloos varieren met diverse kruiden en specerijen. Lees hieronder hoe je het maakt en wat je hiervoor nodig hebt.

Benodigdheden voor ongeveer 10 stuks

  • - 500 gr Tarwe bloem
  • - 25 gr gist
  • - 300 ml  lauwwarm water
  • - 1 theelepel grof zeezout
  • - 1 eetlepel (olijf)olie
  • - 10 lange stokken

Bereidingswijze

Roer als eerst de gist door het lauw warme water en voeg de olie toe. Laat dit 5 minuten staan zodat de gist goed kan oplossen. Voeg vervolgens 1 theelepel zout toe en beetje bij beetje de bloem. Kneed het geheel goed door zodat er een echt deegbeslag ontstaat.

Laat het deeg rijzen. Dit doe je door het deeg in een schaal te leggen met een vochtige theedoek erover heen. Plaats de schaal NIET in de koelkast maar zet deze op een warme plek.

Verdeel het deeg in 10 gelijke delen en rol het in dunne worstjes. Wikkel deze worstje op de stok.

TIPS

  • - Steek het vuur aan op het moment dat het deeg staat te rijzen. Op die manier is het de barbecue warm genoeg op het moment dat je de broodjes wilt gaan bakken.
  • - Gebruik lange stokken voor het bakken van de broodjes, zodat je niet te dicht bij het vuur hoeft te zitten. Wij raden een stok aan van ongeveer 1.20 meter met een dikte van 1 cm. Deze dient wel sterk genoeg te zijn om het brood te kunnen dragen.
  • - Steek het brood op een stokje niet in het directe vuur! Laat het brood indirect garen. Zo voorkom je een aangebrande buitenkant en een rauwe binnenkant.
  • - Twijfel je of het brood gaar is? Klop eens op het brood. Het brood klikt namelijk hol als het deeg gaar is.