Deze website gebruikt cookies

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en voor advertentiedoeleindien via Google.

Recept: Tarte Tatin van pruimen

Maak een heerlijk zoete Tarte Tatin in de Morsø Forno met slechts 1 gietijzeren N.A.C. pan.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 7-8 pruimen
  • 4 steranijs
  • 100 gr suiker
  • 15 gr boter
  • Crème fraîche of (vanille) ijs

 

Bereidingswijze

Smelt zorgvuldig de suiker in een pan (laat deze niet verbranden!). Halveer ondertussen de ruimen. Als de suiker is gesmolten, voeg dan boter en steranijs toe. Laten we het geheel een aantal minuten koken/borrelen. Neem daarna de pan van het vuur en voeg de gehalveerde pruimen toe in dezelfde pan. Leg vervolgens een dun laagje bladerdeeg over de pruimen met suikermengsel en vouw de randen dicht. 

Bak op hoog vuur in de Morsø Forno totdat het bladerdeeg bruin en verrezen is, ongeveer 12-15 minuten. Leg een ander bord of schaal op de pan met de Tarte Tatin en draai de Tatin om. Serveer warm of koud met een lepel crème fraîche of vanille-ijs.